NIEUW WERK: interactief Instagram filter Blink of an Eye

Rotterdam, 2 juni 2020 ­– De hele dag scrollen, swipen en klikken lijkt onschuldig maar veelvuldig schermgebruik kan bijziendheid tot gevolg hebben. In opdracht van Pearle Opticiens, heeft social media agency daily dialogues (onderdeel van CANDID) een Instagram filter ontwikkeld om jongeren op een speelse wijze bewust te maken van hun schermgebruik en de potentiële gevolgen daarvan.

Blink of an Eye is een interactief filter (SparkAR) waarin je, door met je ogen te knipperen, een robotje rond laat vliegen en gebouwen moet ontwijken. Veel knipperen is goed voor je ogen en zorgt voor ontspanning. Op deze manier worden fun en nut aan elkaar gekoppeld. De retro-look van het filter is een knipoog naar computerspelletjes van vroeger.

Blink of an Eye is in samenwerking met onder andere influencers Gio en Nina Schotpoort gelanceerd. Zij wezen hun volgers op de gevolgen van veelvuldig schermgebruik en het belang van ontspanning voor je ogen. Zij deelden hun boodschap via Instagram, Youtube en Tiktok en daagden hun achterban uit om hun eigen scores te verbreken! Het resultaat? Ruim een half miljoen bereik, tienduizenden actieve gebruikers van de filter en een bereik versus gebruik ratio van ruim 10%.

Want to know more?

Tel 010 - 7600261

Sjef Kerkhofs
Sjef Kerkhofs
Managing Director

Visit us

Vasteland 40,
3011 BM Rotterdam

Candid

Call us

+31(0)10 7600261

Send us an email

info@dailydialogues.nl